Introductie!

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, ja ik ga bloggen. Nee, ik ga het niet doen omdat het populair is. Ik ga het doen omdat ik merk dat ik mijn ervaringen wil delen en wie weet help ik hier ook nog eens 1 of 2 personen mee.

De dag dat dit blog-avontuur gaat beginnen is 26-12-2018, de dag dat ik 30 word. Voor sommige ben ik nu oud, voor sommige ben ik nog steeds een broekie. Maar heel eerlijk(en logisch), dit is het oudste dat ik ooit ben geweest! Doordat je zelf continu bij je groei betrokken bent merk je niet echt wat er nu allemaal veranderd.


Ik zal mezelf anders eerst even voorstellen, wel zo netjes natuurlijk! Ik ben Willem-Jan Smulders, op het moment van schrijven een 30 jarige ondernemer. Vooropleidingen zoals de IVA(instituut voor Autobranche, mbo+) en Business School Notenboom hebben mij de fundering gegeven om te groeien tot wie ik nu ben.

Na het afronden van beide studies ben ik voor mijzelf begonnen. Letterlijk een camera gekocht en begonnen met filmpjes maken voor Youtube, een platform wat toen nog redelijk onbekend was. Inmiddels Fotografeer, film en doe ik steeds meer marketing-werkzaamheden vanuit dit bedrijf. 

1,5 jaar geleden een andere onderneming gestart, meer in de vorm van een project dat gevormd werd door mijn ervaringen. De naam van deze onderneming is Firm Axe, de slogan: Get your axe together.

Door bepaalde gebeurtenissen in mijn leven ben ik in een depressie geraakt en heb ik meer verloren dan ik ooit had verwacht. Firm —> Standvastig, en Axe —> hakbijl(waarmee je knopen doorhakt), is voor mij een bedrijf wat ervoor moet zorgen dat mensen toevlucht kunnen vinden uit een bepaald symbool.

Nu heb je een idee van wat ik in het dagelijks leven doe, natuurlijk zijn wat je doet en wie je werkelijk bent niet exact hetzelfde. Maar doordat ik ondernemer ben is de scheidingslijn van wel/geen werk heel dun. Je kan zeggen dat ik altijd werk, of nooit. Dat laatste is natuurlijk wel het fijnste dat er is!

Verder vindt ik het lastig om zo even uit mijn mouw te schudden wie ik nu werkelijk ben, maar dit zal in de loop van tijd wel duidelijk worden door de blogs. Onderwerpen die ik graag wil gaan behandelen op deze blog zijn:

    • Ondernemen
    • Mental health
    • Norman & Waarden
    • Ervaringen delen

Ik ga de wereld niet veranderen met deze blog, is ook helemaal niet mijn doelstelling. Maar wat ik vooral wil doen is mijn kijk op bepaalde zaken te laten weten.
Geen idee of daar behoefte aan is, maar ik heb wel de behoefte om dit te delen….dus ik doe het lekker toch!;)

Leuk dat je mijn eerste blog leest en hopelijk kan het je blijven interesseren om vaker terug te komen!