Wat ik iedereen zou aanraden!

Terwijl mijn nieuwe pagina online is gegaan zit ik in mijn eentje op Fuerteventura. Ja ik breng hier in mijn eentje kerst, mijn verjaardag en oud & nieuw door. De standaard opmerkingen zijn: “is dat niet alleen?” “waarom ga je niet met vrienden?” 

Om deze vragen te beantwoorden: 

  1. Ja het is alleen, want je gaat alleen. Maar er is niks mis mee om tijd met jezelf door te brengen. Leer jezelf eens kennen! 
  2. Waarom ik niet met vrienden ga? Voor 99% is kerst een familie-moment en zijn ze dan liever daar. Wat ik natuurlijk ook goed begrijp! 

Maar ik wil op vakantie, dus dan ga ik op vakantie! En ik heb nog een andere kleine drijfveer om rond kerst weg te gaan. Ik ben geboren in Nederland en sinds dat moment ben ik nooit meer in Nederland geweest met mijn verjaardag. Zie het dus als een soort achievement die ik zolang mogelijk vol wil blijven houden! 

“Maar wj, wil je dan niet bij je familie zijn? Of heb je een slechte band met je familie?” Ik ben graag bij mijn familie, heb er een hele goede band mee. Maar doordat pap en ik tweede en “derde” kerstdag jarig zijn hebben we nooit echt kerst gevierd. Familie moet niet verbonden zijn door feestdagen en verplichtingen.
Ben 26 jaar naar de sneeuw geweest met mijn verjaardag, maar de zon spreekt mij gewoon meer aan! 

Maar laten we terug gaan naar het “alleen reizen” waar deze blog over gaat! 

Steeds meer mensen gaan gelukkig alleen op reis, iets wat ik alleen maar motiveer om te doen. Voor mij is het een manier om tot rust te komen, gedachten op een rij te krijgen en mezelf te motiveren voor de volgende periode. 

Maar natuurlijk is het ongemakkelijk, zeker de eerste dagen. 

Ik merk vooral dat ik moeite heb om ergens te gaan zitten als ik iets wil gaan eten/drinken. 

Puur omdat er ergens in je hoofd gebrand staat dat je met andere moet zijn om uit eten te gaan….ja stomste idee ooit. In je eentje uiteten gaan is top. Heb ooit op een Luxury Resort in Curacao gegeten waar ik twee avonden de tafel op het strand kreeg in mijn eentje. Waarschijnlijk was het uit medelijden, maar ik zat toch even lekker in mijn eentje te dineren onder de sterrenhemel met de zee op 1 meter van mijn tafel! 


Wat ik ook erg leuk vind, is dat je meer aanspraak hebt met andere mensen. Of het nu de tafel naast je is, de barman/barvrouw. Contact leggen als je in je eentje bent gaat gewoon makkelijker!


Ook ideaal is dat je kan doen wat je wil, wil je de hele dag op een strandbedje liggen(of misschien zelfs in bed.) Dan is niemand die daarover zeurt. Trek lekker je eigen plan en doe de dingen die jij wil! 


Wat ik iedereen wil aanraden: Ga eens een keer alleen op vakantie, al is het maar een weekendje weg. Je wordt er echt niet slechter van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *