Waarom doen we dit niet altijd?

Eerlijk zijn.

Ik vind het lastig om te begrijpen waarom dit een ding is. Maar ik merk in mijn omgeving dat weinig mensen eerlijk zijn als het aankomt op belangrijke beslissing. Met de belangrijke beslissingen bedoel ik voornamelijk dat mensen voor zichzelf moeten kiezen. 

Nee je hebt niet altijd zin om bepaalde mensen te spreken, nee je hebt geen zin om iets leuks te doen en nee ik hoef geen contact. Het is niet dat ik een of ander rare quasimodo-achtige kluizenaar ben maar ik bepaal wel wat er gebeurd in mijn leven.
Door een vervelende periode(daar vertel ik nog wel een keer over) ben ik erachter gekomen dat je hier wel echt voor jezelf bent en jij degene bent die jezelf gelukkig moet maken. Jij bepaald hierin je eigen “team” die jij geschikt vind voor deze taak.
Ja, ik kan begrijpen dat het vervelend is als je te horen krijgt dat je niet past bij het het geluk van een persoon. Maar volgens mij moet je die mening dan toch gewoon accepteren?

Dus waarom verzinnen we dan smoesjes/excuses om de ander subtiel af te wimpelen en hen gevoel niet te kwetsen? Eigenlijk hou je diegene dan alleen maar aan een lijntje en wordt het steeds lastiger om eerlijk te zijn. Nog vervelender, je houdt jezelf ook aan het lijntje, je houdt een deur open die je eigenlijk zelf wil sluiten.
Ik heb dit zelf ook gedaan! Hele periodes heb ik me verschuild achter mijn werk en dat ik “druk” was. Zo vaak die leugen verteld dat ik het zelf ook nog ging geloven. (Ohja mijn mening over mensen die het druk hebben is trouwens redelijk duidelijk. We hebben allemaal 24 uur in een dag en even tijd maken voor iemand is geen punt…als je het werkelijk wil.)

Het heeft volgens mij alles te maken met het idee om met iedereen een goede band te hebben. Bang om in negatief licht te komen staan nadat je eerlijk bent tegen iemand dat je geen zin hebt in contact of om die avond iets te gaan doen. 

Wat ik jullie dus wil motiveren om te doen, ben gewoon eerlijk. Zeg gewoon wat je van een persoon wil en/of niet wil. Het kan goed zijn dat bepaalde intenties totaal niet matchen(of juist wel) en dan weet je ook gelijk waar je aan toe bent . 

Creëer een wereld waarin jij werkelijk gelukkig bent! Als we drama willen dan kijken we wel naar Goede tijden, Slechte tijden! 

2 thoughts on “Waarom doen we dit niet altijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *