Je leven leiden voor anderen.

Tot zo’n twee jaar geleden leefde ik het leven dat andere mensen bij mij vonden passen. Niemand heeft mij verteld wat ik wel/niet moest doen. Maar ik vond het mijn hele leven belangrijk wat andere van mijn vonden dan wat ik zelf vond. Het is eigenlijk iets heel simpels, jezelf zijn en daar ook nog eens gelukkig mee zijn! 

Ik heb een dubbele naam, had vroeger lang haar en ik hockeyde. Niemand dwong mij om dit soort dingen te doen. Maar in de omgeving waar ik opgroeide gebeurde dit dus was voor mij de keus makkelijk. Als de rest van de brug springt, dan spring ik ook! En van nagenoeg geen enkele sprong heb ik ook maar een beetje spijt! Maar iedereen veranderd, en als het goed is wordt iedereen alleen maar een betere variant van zichzelf! 

Op mijn 23e begon ik mijn eerste onderneming, toen genaamd W.J.F.S. Media & Marketing. Ja dat is het domein dat nu in gebruik is voor deze website. Vond het echt super om mijn eigen baas te zijn. Maar ik had niemand meer om te volgen. Niemand had mijn leven en de bruggen waar zij vanaf sprongen, die waren er voor mij helemaal niet! Hierdoor begon ik in meerdere periodes erg veel aan mezelf te twijfelen…want ik had toch dezelfde leeftijd, een vergelijkbare carrière en toekomstplannen. Waarom was mijn brug dan anders of was die er helemaal niet? 

Door de sterke zoektocht om vergelijkbare bruggen te zoeken verloor ik ook focus. Een focus die als ondernemer enorm belangrijk is. Helaas kwam er in deze periode ook nog eens de blokkade in mijn hoofd bij(zie vorige blog). In deze periode kon ik niet eens met een goed gevoel in de spiegel kijken en blij worden van wat ik zag. Tegenwoordig heb ik volledige vrede met mijn vreemde trekjes/rare humor(ja degene die mij kennen begrijpen wat ik bedoel) en al het andere wat mij mij maakt! Zowel innerlijk als uiterlijk ben ik echt mezelf. 

Nu ik deze rust en vrede heb gevonden merk ik ook dat ik helemaal geen moeite heb om mijn eigen pad te kiezen. Ik viel vroeger soms wel een beetje buiten de boot omdat ik mijn eigen ideeën en manier van aanpakken had(Ohja en ik was en ben en blijf enorm eigenwijs). Omdat je er toch graag bij wil horen, ga je dan veel energie en tijd stoppen in om erbij te horen. Harder rennen om op hetzelfde moment bij dezelfde bruggen te komen als de rest. 

Wat ik hier vooral duidelijk wil maken. Doe wat jouw gelukkig maakt en niet wat andere gelukkig maakt. Je kan jezelf echt verliezen in het zoeken naar goedkeuring van anderen.

Het leven is geen wedstrijd en jij moet doen wat jou gelukkig maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *