Waarom een blog?

Al jaren twijfel ik om een eigen blog/vlog te starten. Geen idee waar die exacte behoefte vandaan is gekomen maar hij is er! Vroeger had ik vaak idee├źn en zoals bepaalde mensen ook wel weten, werkte ik deze uit en verdwenen ze op de plank.
Tegenwoordig niet meer, wil ik iets dan ga ik ervoor. Dus het idee van de blog kwam terug en ik werd bijna 30. Dus ik vond dat een mooie mijlpaal om te gaan starten.

Los van het idee om te starten, heb ik altijd moeite gehad om een goed verhaal te schrijven. Vorig jaar heb ik zelfs nog een copywriter ingehuurd om het verhaal van een van mijn bedrijven te verwoorden. Hoe bizar, nu type ik hele verhalen over gevoelens en dergelijk zonder ook maar na te moeten denken.
Ok ok, ik maak soms wat spel en typefouten. Niemand is perfect natuurlijk en dit is voor mij ook leerproces. Ik wil tekstueel graag beter worden en daar is een blog ideaal voor. Ik bepaal zelf wat en hoe ik schrijf zonder dat iemand mij erover beoordeeld. Een hele vrije leerschool waarbij ik ook nog eens mijn hart en hoofd lucht! 

Los van de tekstuele uitdaging, ben ik een apart iemand. Ja, ik heb het allang geaccepteerd. Maar hierdoor leer ik op mijn eigen manier en heb ik bepaalde ervaringen en visie. De combinatie van het verbeteren van schrijven en het delen van deze ervaringen zorgde ervoor dat ik mijn blog ben gestart.

Nergens is het plan om de wereld te verbeteren met mijn ervaringen of visie. Maar stel, ik zou in het eerste jaar van mijn blog(dus 52 blogs) een iemand kunnen helpen. Dan zou dat toch geweldig zijn?
Om een idee te geven van hoe betrokken ik bij de blogs ben, ik schrijf alles natuurlijk zelf. Ik zet de blogs op mijn eigen website. Deel op Facebook dat er weer een nieuwe blog gedeeld is. Maar hier houdt het voor mij ook op. Ik ga niet kijken naar hoeveel mensen mijn website bezoeken of hoeveel mensen verschillende blogs lezen. Natuurlijk vind ik het wel leuk om jullie reacties te lezen en ook zeker fijn als jullie mij wijzen op wat spel/schrijffouten! 

Maar dit is en blijft een middel om mijn eigen hoofd te luchten en mijn teksten te verbeteren.

Geen diepgaande blog deze week. Af en toe is iets luchtigs ook nodig. Dankje voor jullie support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *