Verdwaald

Iedereen kent het gevoel wel, je richting niet helemaal weten. Een vervelend iets als je in een donker bos of enge plek bent. Maar mentaal verdwaald zijn is ook iets wat veel mensen onderschatten.

Eerlijk gezegd heb ik geen idee of het een ding is, mentaal verdwalen. Zoals ik al vaker in deze blog woorden heb verzonnen, blijf ik dat gewoon lekker doen met deze term. Maar voor mij klinkt het eigenlijk wel heel logisch. Je weet waar je graag wil zijn maar je hebt geen idee welke kant je op moet om daar te komen.
Het kan zijn met verschillende dingen natuurlijk, denk hierbij aan: Relatie, carrière of misschien wel je volledige huidige situatie waar je niet tevreden over bent!  

Net zoals iedereen heb ik ook weleens een verdwaal-moment. Als ik er nu goed over na denk heb ik misschien wel al bijna 10 jaar een verdwaal-moment. Ik werk erg graag, focus me ook graag op de huidige opdrachten maar ik heb niet altijd een plan gehad over mijn toekomst.
De laatste maanden is hier wel verandering in gekomen en begin ik eindelijk een concreet plan uit te stippelen om mijn gewenst einddoel te bereiken.

Om dan nog een ander grappig iets te vertellen over mijn einddoel in het leven. Ik zou heel graag zo’n oude klussende opa willen zijn. Je kent ze wel, die uit de films. Dat de kleinkinderen de schuur in rennen waar opa aan zijn klassieke auto werkt. Ja heel klef he.
Maar dat terzijde, mijn gewenste relatie-einddoel is voor mij minder belangrijk dan mijn carriere einddoel. Dit is een persoonlijke reden en misschien leg ik die nog wel een keer uit. 

Hoe kan je dan weer de weg vinden?
Geen flauw idee eerlijk gezegd, zeker niet omdat mensen verschillend in elkaar zitten. En natuurlijk weet ik niet precies wat je dwars zit.
Maar wat voor mij werkt is om even alles terug naar nul te zetten. Hiermee bedoel ik niet je radio of je verwarming. Maar neem een stap terug om te zien waar je nu precies staat. Even geen drukte en afleiding maar focus je even op jezelf. Probeer een bird-eye-view perspectief te krijgen van je huidige situatie. Door dit te doen krijg je een beter beeld van je huidige situatie en misschien zie je al heel snel dingen die je beperken/verkeerde energie kosten. 

Zie je ze niet meteen, dan kan het helpen om wat uit te zoomen of te kijken naar andere aspecten die je bij de eerste poging voor lief nam. Wat ook wel goed werkt is om dit uit te schrijven op papier zodat je een goed beeld krijgt van je huidige situatie. 

Dit zijn allemaal geen garanties voor het resultaat want bij mij werkt het ook niet altijd. Het is wel je eigen leven en jij bepaald zelf waar je terecht komt. Je hoeft geen concreet pad te vormen om je einddoel te bereiken. Door je huidige situatie goed in beeld te brengen krijg je wel een beeld van wat je nog wel(en niet) moet doen om je gewenste einddoel te bereiken! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *