Ken jij jezelf?

Hoe goed kennen we onszelf nu werkelijk? Ok je weet je eigen naam, je geboortedatum en welke opleiding je doet/hebt gedaan. Maar dit is alles wat elke random tinder-match ook van je weet.
Heb jij jezelf weleens verdiept in bepaalde karaktereigenschappen die horen bij jou? Wat maakt jou anders dan anderen?

Eind vorig jaar(2018) ben ik er zelf meer achter gekomen hoe ik nu precies in elkaar zit. Dit heb ik vooral gedaan aan de hand van mijn sterrenbeeld. Ook al zijn niet alle mensen met hetzelfde sterrenbeeld exact gelijk, veel dingen kloppen dan weer wel.
Ikzelf ben een Steenbok, voor veel mensen vooral bekend doordat ze eigenwijs zijn. En de mensen die mij kennen denken waarschijnlijk: “Wj, jij en eigenwijs? Hoe kom je erbij”. Ok dat is natuurlijk sarcastisch want ik ben enorm eigenwijs.

Om je een voorbeeld te geven: 

  • Vroeger op de basisschool kon ik weleens onder mijn bureautje gaan zitten als ik geen zin had in de les. En ik ben af en toe ook gewoon naar huis gelopen. Ja mijn ouders waren toen vast al trots op me;) 
  • Mijn vader is ook een Steenbok en dat is vaak heel leuk want we zijn bijna identiek in ons gedrag. Maar als hij mij vroeger met mijn huiswerk moest helpen(omdat ik iets niet begreep). Legde hij het aan me uit maar nam ik het niet aan van hem. Dit leidde tot enthousiaste discussies zullen we maar zeggen haha. 

Niet alles is natuurlijk juist, een ander karaktereigenschap van de steenbok is dat ze niet creatief zijn. Voor mij is dit alles behalve van toepassing. Door mijn werk in de film, fotografie, marketing-branche is creativiteit juist een van mijn sterkere kanten.
Maar wat ik wel zou aanraden is om je eens te verdiepen in je eigen sterrenbeeld. Zo leer je jezelf nog beter kennen door bepaalde dingen te begrijpen. Ik gebruik hier www.allesterrenbeelden.nl voor. Hier staan goede omschrijvingen van de eigenschappen van alle sterrenbeelden.

Een van de grootste ontdekkingen die ik over mijn eigen karakter ontdekte was het volgende:
Steenbokken Diep van Binnen:

Steenbokken hebben continu het gevoel van melancholie en hebben constant structuur en werk nodig omdat ze henzelf niet waardig voelen en ze continu hun waarde proberen te bewijzen.”

Het constante gevoel van melancholie was voor mij die enorme ontdekking. Ik als zzp’er heb regelmatig ook tijden dat ik veel thuis werk en in die periodes krijg ik altijd heel snel het gevoel dat ik de boot mis. Het voelt niet fijn om te denken dat de rest van de wereld door draait en ik zit hier “niks te doen”. Het is ook volledige onzin dat ik “niks zit te doen” want 9 van de 10 keer werk ik gewoon aan projecten voor klanten.
Maar het verbaasde mij wel dat dit is echt een karaktereigenschap is van een steenbok.

Ohja en dit staat er ook nog omschreven: “Steenbokken staan er bekend om dat ze afstandelijk zijn, echter is dit hun manier om henzelf van de wereld af te dekken. Helaas weet een Steenbok hierdoor niet altijd wie hij zelf is. Dit kan twijfelgevoelens veroorzaken waardoor ze wellicht hun eigen zelfwaarde in twijfel trekken.”
Voor de mensen die meerdere blogs van mij hebben gelezen. Dit komt best wel goed overeen met het onderwerp van een aantal blogs geleden toch?;) 

Dit zijn slechts enkele ontdekkingen die ik over mezelf heb gedaan. Gewoon om mezelf beter te begrijpen. Wat zou het toch verdomd handig zijn geweest dat je bij je geboorte een handleiding krijgt, met al dit soort dingen uitgelegd. Achja, het ontdekken hoort er natuurlijk allemaal bij en de tijd/energie die je daarin wil steken onderscheidt je ook weer van de rest.

Door jezelf te begrijpen creëer je meer rust voor jezelf!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *