Je eigen marketing

Ik ben fan van marketing, altijd geweest en zal altijd zo blijven. Maar bij marketing denken veel mensen gelijk aan merken en producten. De mooie Coca-cola kerstreclames, het idee dat je met Axe alle vrouwen kan krijgen of dat je bij een ongeluk Even Apeldoorn moet bellen. Ik hoef ze eigenlijk ook helemaal niet uit te leggen want jullie kennen het allemaal wel!

Maar heb je er eens over nagedacht dat jij ook je eigen marketing/branding verzorgt? Jullie zitten nu allemaal te knikken van “Ja Wj, dat weten we toch…we doen het zelf al jaren!”. Maar is dat werkelijk zo?
Om een voorbeeld te geven, weten sommige van jullie wel dat ik met Instagram opnieuw gestart ben. De reden hiervoor? Ik was het beu om veel volgers te hebben die mij als auto-fotograaf volgen. Ik ben een liefhebber van auto’s, al sinds ik erachter kwam dat de autovisie net iets kleiner was dan mijn aardrijkskunde-boek. Ja sorry pap, ik nam ze stiekem mee naar school om ze daar te lezen(vooral plaatjes kijken eigenlijk). 

Maar heel dat profiel was gebaseerd op iets dat slechts een onderdeel van mijn leven was. Op het moment dat ik ermee startte was het een heel groot onderdeel van mijn leven. Maar inmiddels hou ik me ook graag bezig met andere dingen. Het helpen van anderen bijvoorbeeld, maar dan natuurlijk wel op mijn eigen manier.
Dus ik profileerde mezelf alleen als auto-fotograaf, terwijl dat niet meer is wie en wat ik ben. Natuurlijk hoef je jezelf helemaal niet te zijn op social media maar ik voel me hier fijn bij. Net zoals deze blog, vind ik het leuk om kennis en ervaringen te delen. 

Buiten social media maak je ook gebruik van marketing/branding. Denk bijvoorbeeld aan de kleding die je draagt, hoe jij jezelf op(en open)stelt tegenover anderen en met wie je omgaat. Dit zijn allemaal dingen die bewust en onbewust worden geassocieerd met je eigen marketing/branding!

Wat ik mee wil geven? Je uitspraken en houding is hoe mensen naar je kijken. En ik vind het heel erg fijn dat mensen mij zien zoals ik ben, zelfde als Rivella, beetje vreemd maar wel lekker;)
Grapjeee natuurlijk! Ok ok, ik zal toegeven het beetje vreemd gedeelte klopt wel.

Zien mensen jou hetzelfde als dat jij gezien wil worden? Of voel jij je juist fijn bij een “masker opzetten”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *