De confrontatie aan gaan!

De confrontatie aan gaan met iets waar jij je niet fijn bij voelt of wat jou belemmerd in je geluk/vooruitgang. Dit is even een snelle uitleg van een confrontatie aan gaan. Dit kan natuurlijk met anderen waar je een onenigheid mee hebt(of wat dan ook, ik oordeel niet). Maar ik bedoel eigenlijk de confrontatie aan gaan met jezelf. Hoe streng ben jij voor jezelf?

Ik ben zelf enorm streng voor mezelf, altijd al wel geweest. Al vanaf klein’s af aan, als ik iets had gedaan waardoor mijn ouders “boos” op mij waren. Dan in plaats van in mijn bed te gaan liggen, pakte ik mijn badjas en ging ik op de grond liggen. Ik had het niet verdiend om in dat bed te slapen, zo was mijn gedachtegang. Natuurlijk hebben pap of mam mij altijd gewoon in bed gestopt, dus je hoeft de kinderbescherming niet te bellen;). Maar zo heb je gelijk een beeld van hoe streng ik voor mezelf kan zijn.

Nu is dat in andere mate natuurlijk, heb mijn eigen bed betaald en zo vaak stel ik mezelf niet teleur! Maar ik wil wel altijd blijven groeien, mezelf blijven verbeteren. De kleffe uitspraak “Stilstand is achteruitgang” zou hier ergens weer goed passen, maar soms is het juist ook weer goed om bewust stil te staan. Om een overzicht te creëren van de huidige situatie. Maar hier heb ik al eerder eens over geschreven.

Zoals je hierboven al hebt gelezen ben ik heel streng voor mezelf omdat ik wil groeien, als persoon. Ik ben altijd in een bepaalde mate streng voor mezelf geweest, in een specifieke periode ben ik zelfs te streng voor mezelf. Sommige mensen kennen die periode wel en dit was ergens een van mijn slechtste periodes. Maar in plaats van het juist zien als een slechte periode en door te gaan. Ben ik vaak terug gaan kijken wat ik nu precies heb gedaan, om wat voor redenen.

Dit is natuurlijk heel onduidelijk voor jullie. Maar zie het als het ontleden van iets, in plaats van iets tastbaars. Ga je een ervaring ontleden. Ik ben hierbij altijd op zoek gegaan naar de “waarom”, waarom deed en/of doe ik dingen op die bepaalde manier? Als je kan begrijpen waarom je iets op deed in een bepaalde periode/situatie. Dan is het vaak al een stuk duidelijker. Zo ben ik achter een aantal slechte eigenschappen gekomen van mezelf die ik gelukkig beetje bij beetje heb bijgeschaafd.

Confronteren van jezelf, met acties die jij hebt gedaan waar je niet trots op bent. Een aantal jaar geleden vond ik dit het moeilijkste wat er was. Nu probeer ik het eigenlijk wel elke week te doen. Terugkijken naar dingen die beter kunnen en zo van jezelf leren!

Dit keer kan ik geen leuke eind quote bedenken, maar misschien kunnen jullie de confrontatie aan gaan;)! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *