Ik & muziek #1

Ik hou van muziek, er is geen dag dat ik geen muziek luister. Het maakt me vrolijk, brengt me tot rust, zorgt ervoor dat ik een extreem goede danser ben(in de keuken) en vooral lijk ik stoer als ik het hard aan zet in de auto!
Maar eigenlijk vind ik het heel fijn om me te kunnen relateren met bepaalde nummers. Songteksten begrijpen en in plaats van alleen luisteren, ook echt horen!(ja dit is een verschil).

Hero – Family of the year.
Een nummer dat ik toevallig gisteren na lange tijd weer eens hoorde. Herinner me het moment dat ik dit nummer veel heb gedraaid nog heel goed. En tijdens mijn sessies met de praktijkondersteuner werd dit ook teruggekoppeld. Mijn praktijkondersteuner had dit nummer gehoord en moest aan mij denken. Dit was richting het einde van onze sessies en hij noemde het nummer zo ineens uit het niets. Ik was redelijk verbaasd dat ie van alle nummers precies deze koos. Maar het nummer sloeg wel degelijk op een periode uit mijn leven.
Ik wilde de held spelen en mezelf groot houden voor anderen. Ik redt de dag wel, maar niemand redde mij. Niet omdat ze dat niet wilden maar omdat een held natuurlijk niet gered hoeft te worden.

Zelfs batman heeft vast weleens gehuild nadat hij Gotham city had gered van de ondergang. Snikkend in zijn batcave, zonder misschien wel een specifieke reden. 

Maar dit nummer kan ik nu nog steeds dagen op repeat hebben staan. Het is een nummer dat mij terug doet denken aan bepaalde periodes, hele vervelende periodes. Maar vooral hele belangrijke periodes.

De achterliggende gedachten van dit nummer en de betekenis voor mij zijn redelijk duidelijk. Maar in de toekomst zal ik meer hierover gaan delen en ben benieuwd of jullie bepaalde connecties begrijpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *