Angst

Iedereen heeft het en de meeste durven het uit te spreken. Naar mijn mening is het alleen maar goed om te omarmen. Net geleerd dat ook superhelden angsten hebben(ja ik heb Avengers End Game net gezien) en dat zetten mij aan het denken.

Spreek ik mijn angsten wel uit? Wat zijn mijn echte angsten?
Ok, los van dat ik geen fan van naalden ben durf ik hard op te zeggen dat dit niet echt een angst is maar meer ongemakkelijk idee. Maar als het moet, dan moet het! Als ik terugdenk aan de laatste jaren, is er een specifiek iets dat steeds terugkeert. Een bepaalde uitspraak die ik ook in mijn blogs volgens mij zelfs meerdere keren benoemd heb.
Ik ben als de dood om de boot te missen, hierbij bedoel ik natuurlijk niet een veerboot of wat dan ook. Maar haal ik alles wel uit het leven wat erin zit? En daar kan ik heel simpel in zijn: Nee, dat doe ik niet! 

Voor mij is werk het belangrijkste dat ik in mijn leven heb en wil ik mezelf trots maken. Maar ook gebruik ik mijn werk om regelmatig dingen niet te hoeven doen. “Ik heb het druk met werk” een uitspraak die ik stiekem weer steeds vaker gebruik om zo onder dingen uit te komen waar ik geen zin in heb. Om een voorbeeld te geven: Ik heb al vaker gesproken over dat ik later zo’n knutselende opa wil worden die zijn kleinkinderen van alles leert. Daarvoor is het wel handig om eerst vader te worden. Maar ik kan mezelf er vaak niet toe zetten om te daten.
Zoals sommige van jullie weten ben ik ook vaak bezig met van alles en nog wat. De meest rare projecten stop ik tijd in want dat heeft in mijn ogen een kans van slagen. Ik kies er dan weer niet voor om tijd te stoppen in een vrouw die ik niet ken.

Raar is dat, ik weet wat ik moet doen om een bepaald doel te bereiken. Maar ik saboteer mezelf zo dat ik dat doel niet bereik. Het enige waar ik mee bezig ben is mijn carrière en dat uit breiden. Nu als ondernemer is de lijn tussen prive en zakelijk al lastig en merk ik steeds meer dat ik altijd in deze rol zit. Bepaalde keuzes dit jaar in mijn prive-leven hebben er ook voor gezorgd dat ik werk de overhand hebben genomen. 

Een angst komt meestal uit een bepaalde ervaring/situatie. Ik weet heel goed waar deze angst vandaan komt maar zelfs als ik het onder ogen kom, blijft het een angst.
De tijd zal het leren of deze angst ooit overwonnen wordt, want zoals de Roosvicee reclame altijd zegt: “het komt wel goed, schatje”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *