Ik & muziek #2

Ik weet nog precies waar ik dit nummer voor het eerst hoorde. Ik was onderweg naar een klant en ik reedt op de boschdijk in Eindhoven. Ik was niet een bewust aan het luisteren maar spotify had dit nieuwe nummer aan mij aangeraden. Terwijl ik half aan het luisteren was, kwamen alle woorden toch wel sterk binnen. Nog voor het einde van het nummer rolde de tranen over mijn wangen. Niet omdat het nummer zo mooi is of omdat ik een allergische reactie had.

Maar juist omdat de tekst zo herkenbaar was met mijn meest leerzame periode. Het nummer dat ik bedoel is Hold On van Zach Diamond. Zoals de titel natuurlijk al zegt gaat het over volhouden, iets dat altijd nodig is. Bij mij is er een hele twee-strijd in mijn hoofd rond gegaan, de ene helft had er geen zin meer in hoe het op deze manier ging. De andere helft wist dat dit een fase was en dat ik moest volhouden. Gelukkig is die laatste helft sterker geweest en ben ik er erg goed uitgekomen(al zeg ik het zelf). 

Om dan gelijk iets te focussen op een bepaald stuk, voor mij is dit onderstaande stuk van de lyrics heel herkenbaar. 

I’ve been hurting but I’m telling you that I’m fine

I do this every day

And I do this all the time

I don’t think I deserve it

But maybe it’s in my mind

Or maybe it’s in my mind

Or maybe i’m really fine

Muziek zorgt voor de confrontatie en spoort aan om na te denken over bepaalde situaties. Dit nummer kwam op het begin iets te hard binnen maar nu kan ik er nog net met droge wangen naar luisteren;)
Heb jij een nummer met een speciale betekenis/boodschap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *