Druk


Sorry, ik heb het echt heel druk!
Hoe gaat het op je werk? Ja echt heel druk!

Druk, het hoogst haalbare in onze samenleving. Als je het niet druk hebt dan hoor je er waarschijnlijk niet bij. Maar waarom? Waarom is het doen alsof je altijd bezig bent nou net het hoogst haalbare?
Ik snap er zelf heel weinig van maar het vreemde vind ik dan wel dat als ik eerlijk uitspreek dat ik weleens tijd over heb. Mensen gelijk denken dat het niet goed gaat met werk, alsof ze niet begrijpen dat omzet net zo goed kan zijn(of beter) als je het niet altijd druk hebt. 

Om een idee te geven van mijn leven, ik heb twee bedrijven. 1 is waar ik me fulltime op focus, de tweede is minder fulltime maar daar werk ik toch elke week wel aan. Naast deze twee bedrijven heb ik deze blog en ga ik nu ook voor twee andere blogs schrijven. Als ik daar niet bezig mee ben, knap ik velgen op en verkoop ik deze, ben ik een derde project gestart samen met een vriend en ben ik ook nog mijn motor aan het afbouwen.
Nog steeds durf ik hard op te zeggen dat ik het niet altijd druk heb. En toch krijg ik nog weleens de vraag: “Loopt je bedrijf dan wel goed?” 

Het is denk ik een status-dingetje, het kunnen zeggen dat je het heel druk hebt word gezien als dat het goed gaat. Terwijl ik tegenwoordig voor mijn gevoel minder hard werk dan 3/4 jaar geleden en toch nog eens dubbel zoveel verdien.

Omdat de maatschappij het zo belangrijk vind, betrap ik mezelf er ook weleens op dat ik zeg dat ik het druk heb. Maar dat is meestal omdat ik geen zin heb in de hele uitleg of de twijfel van anderen. Maar vanaf nu ga ik erop focussen om niet meer te zeggen dat ik het druk heb. En probeer ik ook nog eens het idee bij mensen weg te halen dat het altijd maar druk moet zijn.

Wie niet druk is, moet slim zijn?;) 

One thought on “Druk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *