De focus op het negatieve

Waar komt het dan toch vandaan? We hebben een hele week goed nieuws en dan krijg ik vandaag wat minder nieuws en ik voel mij gelijk vervelend. Deze week al vaker besproken met vrienden, slecht nieuws blijft langer/beter hangen dan goed nieuws. Maar hoezo dan? 

Ik denk niet dat ik de enige ben die dit herkend, maar ik ben vast een van de mensen die dit niet echt begrijpt. Vakanties, mooie herinneringen en ervaringen, alles is super en als ik terugdenk aan bepaalde momenten dan wordt ik gewoon weer blij. Maar ik moet het wel voor de dag halen. Terwijl deze slechte herinneringen/slecht nieuws of negatieve dingen binnen no-time in mijn gedachten zitten. En ook nog redelijk mijn avond kunnen verzieken!

Het is sowieso iets dat bij mijn persoonlijkheid hoort, vroeger bij mijn tentamens was dat al. Als ik mijn tentamen had gehaald, dan was er niks aan de hand. Ik werk voor dat succes dus dan is dat een logisch gevolg van. Maar op het moment dat ik denk dat ik mijn best heb gedaan en dat niet goed genoeg was. Dan was ik echt wel over de zeik!
Zoals ik al eerder verteld heb in sommige blogs, ik ben en blijft streng voor mezelf.

Als ik jullie nu moet vragen om een negatieve ervaring of eigenschap over jezelf dan kan je die waarschijnlijk binnen twee tellen opnoemen. Maar andersom vinden mensen dan vaak weer lastiger.
We leven dan wel in een wereld waarbij we het mooie moeten en vooral willen zien in alles wat om ons heen gebeurd. Maar waarom hangt er dan in gedachten een anker aan ons/mij dat bij elk negatief iets gelijk uit gaat en daar blijft hangen?

Achja, stap 1 van het verwerken van alles is het erkennen van het probleem. Ik ben er heel goed van bewust dat dit voor mij een ding is! Moet ik nog maar meer dingen vinden waar ik geluk uit haal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *