Think happy thoughts


Een slogan die meer betekent dan je door zou hebben. Tuurlijk, je moet aan positieve dingen denken want die zijn gewoon leuker! Maar wist je dat negativiteit niet alleen je geest verpest maar ook je lichaam?

Ik ben niet goed in natuurkunde dus ik ga alle dure en exotische termen niet kunnen gebruiken. Maar ons lichaam zit zo in elkaar dat als je continu negatief denkt en doet, je bloedlichaampjes ook anders te werk gaan. Ik hoop dat ik dit zo goed heb onthouden want anders is het natuurlijk mega kut dat ik dit type. Dit is niet alleen als je een slechte dag hebt, dan ben je gewoon een klootzak in de omgang. Maar als jij een langere periode een negatieve instelling hebt dan demotiveert dat niet alleen maar ga je dit ook merken in je lichaam. Dus je huid wordt slechter, je haar kan sneller uit gaan vallen en ga zo maar door.

Het vervelende daarvan is dan weer dat jij jezelf nog vervelender gaat voelen. Oftewel hele vervelende cirkels waar je dan in terecht gaat komen!

Hoe is dit op te lossen?
Think happy thoughts! Hoe kut het leven ook is, vertrouw me maar…ik weet ervan. Er is altijd wel een positief iets ergens uit te halen. Het hoeven ook geen enorme dingen te zijn als het maar positiviteit is.
Afgelopen 24 uur zat ik in een hele negatieve spiraal, om het zo maar even te noemen. Ik ben inmiddels bewust van dat dit niet 1,2,3 op te lossen is. Dus ik heb een afspraak afgezegd, proberen te sporten en ben terug naar bed gegaan. In mijn ogen werkt dit het beste, gewoon even accepteren dat het allemaal kut is, dit kan dan soms ook wel 2-3 dagen duren. Geef jezelf tijd om te accepteren dat het niet gaat zoals je wil.
Spreek ook uit dat het niet goed gaat met je, ben eerlijk tegen mensen in je directe omgeving. De kassa-mevrouw/man(het is 2019, dadelijk beledig ik iemand door 1 geslacht te noemen) is dan niet de beste optie. Maar een familie-lid of goede vriend is dan een beste optie. Die laten je dan ook vaak wel even klagen, zeker als je aangeeft dat je het nodig hebt. Het moet gewoon even uit je systeem.

Voor mijzelf is het dan vaak ook goed, ik merk dan altijd dat al een last van mijn schouder viel. Maar het leukste vandaag was, een bericht van iemand die helemaal niet doorhad wat voor verschil ze maakte. Maar dat is van een klant van mij die ik aan de telefoon had en ik had 2 weken geen reactie gehad op een mailtje. Kan gebeuren natuurlijk! Maar ze zei letterlijk: “Nee, jij verdient beter dan 2 weken geen reactie krijgen!”. En toen dacht ik: “verdomme, je hebt gelijk ook!”

Wil niet zeggen dat na wat geklaag en een boodschap van een minder-bekende je dag weer helemaal goed is. Maar zoek een afleiding. Ik heb vandaag aan zowel mijn auto als mijn motor gesleuteld en voor mij is dit de ultieme afleiding. Geen tijd om aan andere dingen te denken en een relatief simpel probleem waar je binnen een door jezelf bepaalde tijd de oplossing wil vinden. 

Inmiddels zit ik in de “na-weeen” van mijn negatieve 24 uur en weet ik ook dat ik morgen wat meer tijd voor mezelf neem. Maar zoals de roosvicee reclame zegt: “komt wel goed schatje!”

Het belangrijkste van allemaal is, probeer positief te blijven! Altijd, ook al is het kut, er is altijd iets positiefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *