Koning Overdenk

Aangenaam! Ik ben Koning Overdenk!

Ok wacht, het is maar een grapje, ik gebruikte deze naam vorige week naar een vriendin. Omdat ik op dit moment niet in de fijnste periode van mijn leven zit. Laten we maar zeggen dat 2019 gewoon niet mijn jaar is.

Zoals sommige van jullie weten, werk ik veel vanuit huis, alleen. Ik heb hier geen enkel probleem mee, misschien mijn ouders want die bel ik soms iets te vaak. Sorry he;)
Maar een van de dingen dat er ook bij komt kijken is dat ik veel nadenk. Over de dingen die zijn gebeurd, gebeuren en gaan gebeuren. Voordeel hiervan is dat ik heel bewust ben van veel dingen, om mijn meest leerzame periode als voorbeeld te gebruiken. Ik begrijp nu heel goed wanneer er bepaalde denkwijzen, reacties of uitingen van mijn kant komen, waar ik op dat moment werkelijk sta.

Maar een nadeel van veel tijd hebben om na te denken is iets dat ook gepaard gaat met een van de karaktertrekken van een steenbok. Het gevoel van melancholie als ik niet bezig kan zijn. Geef mij een week thuis zonder zicht op een volgende concrete stap en ik denk dat mijn carriere voorbij is. Ok, dat is wel heel heftig en overdreven maar ik bedoel meer van dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen.
Mijn instagrammers kunnen dit ook herkennen, ze zien regelmatig dat ik met nieuwe dingen begin(dit jaar bijvoorbeeld met het opknappen en spuiten van velgen). Het blijven ontwikkelen van vaardigheden vind ik heel belangrijk. Zoals een goede vriend van mij ook weleens zegt: “Je moet zelf zorgen dat je gereedschapskist gevuld word”. En ik vul die graag met een hele variatie aan gereedschap.

Overdenken, het stomste dat je kan doen. Maar het is iets wat we allemaal wel herkennen en ook doen. Probeer er alleen voor te zorgen dat die gedachten niet je leven over nemen. Zorg ervoor dat je ’s avonds niet ligt te piekeren in plaats van dat je gaat slapen.
Veel mensen overdenken sommige acties of uitingen en daar is helemaal niks mis mee. Zorg ervoor dat je vrede hebt met alles dat je gedaan/gezegd hebt. Mocht je spijt hebben van bepaalde dingen, biedt je excuses aan.

Het is allemaal zo simpel om het zo uit te spreken, maar dit heeft mij ook jaren gekost om dit te bergijpen. En eerlijk gezegd, soms begrijp ik dit ook niet altijd.

Zorg in ieder geval dat je niet blijft hangen in gedachtes, maak je hoofd leeg door bijvoorbeeld sporten of mediteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *