De vrouw

Ik volg het nieuws niet, een gewoonte waar ik ongeveer een jaar geleden mee ben begonnen. Het bevalt me erg goed want helaas is het tegenwoordig toch vooral negatief nieuws. Maar ik gebruik natuurlijk wel social-media en daar zag ik laatst iets langskomen waar ik best wel van schrok.

Via een vriendin zag ik ineens uitspraken van Thierry Baudet langskomen. Uitspraken over de vrouw over het algemeen. En dan vraag ik me toch echt af of we werkelijk wel in 2019 leven of nog steeds als neanderthalers met knuppels rondzwaaien.


De minst erge opmerking die hij maakte was de volgende: “‘Ik weet wel dat vrouwen over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen en minder ambitie hebben. Vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familieachtige dingen enzo.”
Maar dit is nog steeds een waardeloze opmerking, zeker voor iemand die een publieke functie bekleed en verwacht dat zijn volgers op hem stemmen.

Allemaal leuk en aardig dat “wij mannen” over het algemeen meer excelleren en meer ambitie hebben. Maar dat maakt het nog helemaal niet correct om alle vrouwen over een kam te scheren.
En als we dat dan wel even gaan doen, om het lekker makkelijk te houden. Een vrouw kan zich voortplanten, een man niet. Ik denk echt dat als de wereld alleen maar bestond uit vrouwen, dat zij een manier vinden om te ontwikkelen. Terwijl als de wereld alleen maar had bestaan uit mannen, was het gewoon een verloren bedoeling.

En nu kan je wel leuk zeggen: “Ja maar zonder mannen, waren er ook geen vrouwen”. Klopt, maar andersom ook niet. Dus waarom zouden wij ze dan moeten zien als “het mindere geslacht”.

Als ik kijk naar mijn thuis situatie, hoe ik ben opgevoed door mijn moeder en vader. Dan is het heel duidelijk dat mijn moeder de fundering en grotendeels van mijn opvoeding heeft verzorgd. Tuurlijk heeft mijn vader ook echt zijn rol gehad en zijn steentje bijgedragen. Maar zonder moeder had hij het ook niet kunnen doen. 

Baudet heeft ook nog eens de volgende vreselijke opmerkingen gemaakt: “Als een vrouw “nee” zegt moet je niet denken “O, ze wil het niet”, dan moet je zeggen: “Schatje, we gaan nog even wat drinken.” Gewoon nog even aandringen.”
Ben je niet helemaal goed? Tuurlijk “wij mannen” denken dat we altijd geweldig zijn en we alles kunnen krijgen wat we willen, maar zo werkt dat niet!
Ik ben niet heilig en heb ook mijn fouten gemaakt in de behandeling van vrouwen, geef ik gewoon eerlijk toe. Maar een vrouw bepaald, ben blij dat een vrouw überhaupt de tijd neemt om met je op pad te gaan en wie weet wat nog meer.

Helaas is Baudet niet de enige die dit allemaal zo ziet en blijft de perceptie van vrouwen toch heel anders dan het werkelijk moet zijn. Ze zitten vaak beter in elkaar dan “wij mannen” en daar moeten wij ze toch meer voor gaan waarderen!

Met deze blog kan ik helemaal niks anders dan het bespreekbaar maken, maar wat ik mee wil geven voor de mannen die dit lezen: Behandel een vrouw zoals jij later wil dat je dochter behandeld word!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *