Waarom en wanneer?

Waarom doe je dingen en wanneer doe je deze dingen?
Het zijn dingen waar ik over na denk de laatste tijd. Ik ben gelijk na mijn studie begonnen als ondernemer, en ken eigenlijk de hele wereld van vaste werktijden, financiële zekerheid en collega’s niet echt.

Maar daar gaat deze blog niet echt over, het gaat er vooral om dat ik erachter ben gekomen waarom ik niet meer 24/7 werk. Inmiddels onderneem ik al 7 jaar en om dingen te bereiken moet je keuzes maken. Ik heb in sommige jaren mijn werk voorop gezet en niet gedacht aan mijzelf en wat werkelijk mijn beweegredenen zijn.
Afgelopen zaterdag zat ik met een vriend in de auto en hadden we het over ondernemen. Waarom onderneem je? Er zijn twee verschillende beweegredenen in mijn ogen. 1. Geld, 2 doen wat je leuk vind.

In mijn begin jaren werd ik gedreven door geld, meer opdrachten was meer inkomsten. Meer opdrachten was meer werk en dus ben je “drukker”. Het hoogst haalbare voor veel mensen.
Ik heb veel opdrachten gedaan die ik enorm leuk vond, maar er waren er ook zeker bij die ik alleen maar voor het geld heb aangenomen.

Sinds dit jaar merk ik echt dat ik alleen maar wil werken voor en met mensen waar wederzijdse waardering is. Het is leuk om voor grote organisaties te werken, maar als je steeds gezien wordt als een nummer. Dan werkt dat voor mij niet motiverend.

Ondanks ik veel thuis zit, in mijn eentje, ben ik toch iemand die contact erg fijn vind. Zeker persoonlijk contact. Dat zorgt er ook voor dat communicatie leuker en makkelijker gaat en het voor mij minder snel als werken voelt. Iets wat ik heel belangrijk vind.

Nee ik verdien niet het meeste dat ik kan verdienen, maar ik doe wel altijd wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Ik werk niet van 9 tot 5 maar ook niet meer 24/7. Werk is onderdeel van mij en ik ben onderdeel van mijn werk. Niet-ondernemers zullen dan vast zeggen: “oh, dan kan je het toch net zo goed een hobby noemen?”. Prima, noem jij het maar een hobby. Maar ik ken weinig hobby’s die zoveel geld en lol tegelijkertijd opleveren!

Ben blij dat ik erachter ben gekomen wat mijn beweegredenen zijn en dat ga ik zo doorzetten in alle aspecten van mijn leven. Ja ik doe naast werk ook nog andere dingen, maar daarover een andere keer meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *