I haven’t smiled very much today

I haven’t smiled very much today
But I’m ok, I’m ok
All these tears are diamonds on my face
And I’m ok, I’m ok

Dit is het refrein van Call Me Karizma – I’m ok. Een nummer dat ik sinds gisteren ken, de rest van de tekst is erg heftig. Maar de boodschap is wel heel sterk.

Je hoeft niet altijd te lachen om te zeggen dat het goed met je gaat. De zoon van een goede vriend van mij zei laatst: “Zonder pieken geen dalen.” Dus waarom zouden we ons gelijk zorgen moeten maken omdat het wat slechter gaat met iemand? 

De standaard reactie op de vraag: “Hoe gaat het?” is altijd: Ja gaat goed en met jou? Maar dit is vooral om enige confrontatie of zorgen te voorkomen. Ik ben hier ook schuldig van uiteraard, want ik heb helemaal geen zin in de gesprekken die daarop volgen, met mensen waarbij ik mijn ei niet kwijt wil.

Maar toch, heb ik laatst op stap tegen iemand gezegd dat het niet goed met mij ging. Ok, ik was dronken maar eigenlijk was het ook wel mijn echte gevoel. Uiteraard krijg je dan meteen de vragen er omheen maar die heb ik wel redelijk genegeerd want daar had ik geen zin in. Dit jaar is best wel zwaar voor me door verschillende redenen en begin daar nu eindelijk een beetje bovenop te komen. 

Maar Willem-Jan, het is toch alleen maar lief bedoeld dat diegene vraagt hoe het met je gaat als jij aangeeft dat het niet goed gaat? Ja, dat is zeker waar. Maar wil niet zeggen dat ik een theater moet spelen voor mensen die ik half ken. En ik hoef mezelf helemaal niet uit te leggen aan iemand die niet eens weet wanneer mijn verjaardag is.

Dus dit mooi-weer-spelletje is allemaal maar om te laten zien dat het goed met je gaat. Want in deze samenleving is het belangrijker om te spelen dat het goed met je gaat, dan dat het echt goed met je gaat! 

Mocht het jullie iets interesseren, nu gaat het weer de goede kant op met mij. Nog altijd zoekende naar mijn weg, door (hard) te vallen en soms even te blijven liggen om op adem te komen. Maar altijd wel op staan! 

Dus mocht ik je een keer spreken en aangeven dat het niet goed gaat. Maak je geen zorgen, dat hoort er allemaal bij! De enige die mij klein krijgt ben ik zelf;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *