Het avontuur

Mijn grootste passie, de drijfveer die ervoor zorgt dat ik weer energie heb. Niet altijd in dezelfde mate maar dat hoeft ook niet. Ondernemen!

Inmiddels alweer 7,5 jaar geleden aan dit avontuur begonnen. Afgestudeerd van Business School Notenboom, met een HBO diploma voor Business & Management op zak. Geen idee wat ik nou precies wilde gaan doen. Maar mijn plan was om eerst ervaring op te doen en daarna misschien wel iets voor mezelf te starten. Want dat wil iedereen natuurlijk.

Afgestudeerd op 16 december, 22 december vertrokken op vakantie en de meest saaie ski-vakantie ooit gehad. Niet omdat er geen sneeuw was want die was er genoeg. Maar juist omdat ik geen zicht had op wat de toekomst ging brengen. De onrust in mij was te groot om te kunnen genieten van die plek bovenop de berg. Ja hierin verschil ik heel erg van vele van jullie, maar ook op andere vlakken verschil ik heel erg van jullie;).

In maart heb ik een camera gekocht, want mijn plan was om Youtube filmpjes te gaan maken. Nee ik werd geen vlogger ofzo. Juist voor bedrijven, promovideo’s, tutorials etc. Mijn ouders hadden geen idee dat daar een markt voor was. Maar binnen 6 maanden kon ik er toch al van leven! Natuurlijk had ik niet de kosten die ik inmiddels heb, maar ik was volledig zelfstandig. Zelfstandig, vrijheid en ik had mijn eigen functie gecreëerd.

Als ik nu terugdenk aan die tijd, had ik misschien wel zelf een youtube-kanaal moeten starten en meer over mezelf moeten filmen. Maar ik sta niet zo graag in de spotlight en het is veel makkelijker om achter de camera te staan dan ervoor. 

Maar goed, we gaan verder met het ondernemen verhaal. Ik heb heel lang vastgehouden aan het idee dat ik een pad had gekozen en daaraan vast moet blijven houden. Wat dus helemaal niet waar is, maarja overtuig jezelf maar eens van iets anders dan waar je jezelf van overtuigd hebt! Ja precies, dat werkt niet heel lekker. 

Van filmer/fotograaf naar echte ondernemer. 3,5 jaar geleden, kreeg ik een levensles waar ik volledig door gevormd ging worden. Van half beschreven A4’tje ging in ineens naar een driekwart volgeschreven kladbok aan ervaringen. Dit waren geen positieve ervaringen maar heb er uiteindelijk wel de positieve dingen uit kunnen halen.
Vanaf dat moment ben ik me ook echt gaan focussen wat ik nu precies wil, en niet alleen wil. Maar waar ik ook goed in ben. Ik ben er van overtuigd(ja dit keer mezelf weer iets wijs gemaakt;)) dat als ik er genoeg interesse in heb, ik het kan. Volgens mij kan iedereen dat maar merk ik wel steeds vaker dan niet iedereen zo redeneert. Misschien stap ik makkelijker uit mijn comfort-zone, of leef ik liever met het idee dat iets mislukt is dan met het “wat-als” gevoel. 

Inmiddels heb ik mijn drie-kwart volgeschreven kladblok aan ervaringen duidelijk geordend en begint er een ritme bij me te ontstaan waar ik mijzelf heel fijn bij voel. Een rust die gecreëerd word door onrust. Om een idee te geven van waar ik mee bezig ben, ik sta op het punt om verschillende stromen van inkomen te generen. Op een paard wedden is leuk, en natuurlijk ook heel spannend. Maar het beste is nog altijd om kansen te spreiden.

Maar wat betekend dit plan nu werkelijk voor mij en mijn prive-leven? Ik moet dingen laten, ik heb al jaren geen zomervakantie gehad en moet ook vaker tijd voor mezelf maken om leuke dingen te gaan doen.
Waarbij andere zullen zeggen: “Je leeft maar een keer en je moet er toch alles uit halen wat erin zit! Wat als je morgen dood neervalt, dan heb je die dingen allemaal gelaten voor niks!”
Klopt allemaal ook zeker, maar ik ga niet leven met het idee dat het einde in zicht is. Terwijl veel mensen tegenwoordig leven met vlucht-gedrag. Eerst werken, dan een rondreis, weer een willekeurige baan om die volgende rondreis te bekostigen. Als ik dat leven moet leiden dan zit ik continu bij hetzelfde gevoel als met die eerste vakantie na mijn afstuderen. (Alle respect voor mensen die zo wel willen leven natuurlijk, want iedereen is gelukkig anders).

Maar waarbij veel mensen focussen op “wat-als er iets fout gaat”, focus ik me meer op “wat-als het goed gaat”. En de weg ernaar toe is altijd spannender dan het einddoel. Dus ik vermaak mezelf prima met dit avontuur waar ik aan begonnen ben! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *