De Verbitterde Mensen Club

Weer wil ik weer eens beginnen met “Iedereen kent het wel”, maar eigenlijk weet ik niet of iedereen er zich wel zeker bewust van is. Maar ik zal het proberen uit te leggen hoe ik het ervaar.

Er zijn ups- en er zijn downs, de ups wil je vieren en van genieten. Maar de downs, daar moet je overheen komen. Dit kan soms een slechte dag zijn, slechte week, maand, maanden etc. Het kan altijd verschillen. De manieren om hiermee om te gaan verschillen per persoon en per oorzaak. 

Stap 1 om uit deze negatieve spiraal te komen is het beamen dat het niet zo lekker gaat. Bewust zijn dat het niet goed met je gaat en dit ook vooral gewoon accepteren. 

Hoe ik dit doe? Ik gebruik muziek hiervoor, in zulke periodes vind ik het heerlijk om in het donker op mijn bank te zitten/liggen. Wat ik dan luister? Muziek die voor mij dan precies de gevoelige snaar raakt. Zoals je een griep eruit moet zweten, verwijder ik mijn negatieve emoties graag met muziek die deze emoties opwekt. En ja, en soms laat ik dan wel eens een traan lopen(Nu ben ik natuurlijk helemaal niet meer stoer in jullie ogen want ik huil weleens!).

Dit is iets wat voor mij helpt en geen idee of dit ook voor anderen helpt. Maar net zoals deze blog, het is gemaakt om mezelf te helpen en als ik iemand anders mee help dan is dat alleen maar fijn.
Toch vind ik het altijd leuk om dingen te delen en daarom heb ik een playlist op spotify gemaakt. De playlist bestaat uit nummers waar ik graag naar luister op het moment dat ik even een donkere dag heb. Het ene nummer is wat dieper beladen dan de ander en je moet zelf maar kijken of je het iets vind.

De naam van de playlist? De Verbitterde Mensen Club, waarom? Geen flauw idee, dit heb ik ooit samen met iemand bedacht en het is eigenlijk wel een hele leuke naam.
Hieronder zal ik de spotify link plaatsen voor de playlist en doe ermee wat je wil!

De Verbitterde Mensen Club-Playlist:
https://open.spotify.com/playlist/2174BH43syeq7mPppPwiiY?si=ep7ImCn2SgOGdogMn41WUg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *