Ik en muziek #3

22 jaar geleden is dit alweer, maar nog steeds herinner ik het zo goed. We waren met de kerstvakantie in Zwitserland, met de caravan. Ja sommige mensen camperen in de winter, nee dit is niet koud want de caravan die wij hadden was luxer dan menig huis! Maar dit is allemaal niet van toepassing.

Ik ben 26 december jarig en mijn vader is 27 december jarig. Voor mijn vader had iemand(geen idee of mijn zus en ik dat waren, maar waarschijnlijk mijn moeder) de collectie cd van David Bowie gekocht. Vroeger was ik al een muziek-liefhebber en vond ik het heel tof om samen met mijn vader muziek te luisteren. De hele cd hebben we die vakantie grijs gedraaid, tot irritatie van mijn zus en moeder waarschijnlijk. 


Maar het nummer wat heel veel indruk op mij maakte was “Space Oddity”. Niet eens echt een nummer maar meer een soort verslag van hoe “Major Tom” de ruimte in gaat en contact heeft met “Ground Control”. Het is een best simpel nummer maar de twist op het einde zorgde ervoor dat ik het echt helemaal niet meer begreep.
Op het einde gaat er iets fout en vliegt “Major Tom” door de ruimte zonder dat hij nog iets kan doen. Ik weet nog goed dat ik terugkwam van het afwassen met mijn vader en naar boven stond te kijken. Kijken of ik “Major Tom” kon zien vliegen.
Het kon toch niet dat hij daar zo maar rond vloog en niemand hem zo maar ging ophalen? Ik heb met die gedachten echt een hele vakantie rondgelopen voor mijn gevoel haha.

Het nummer was al jaren oud, niet eens gebasseerd op een echte gebeurtenis volgens mij en nog stond ik daar als 8/9 jarige naar de ruimte te kijken. Denkend wat ik kon doen om “Major Tom” terug te krijgen naar zijn vrouw en kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *