De eerste stap

Wat wil je nu? Nee dit moet je niet lezen op de manier dat je net iemand hebt afgesneden bij het stoplicht en diegene staat naast je raam te roepen. Dit moet je meer lezen op de manier dat je opa/oma/vader/moeder/zus/vriend/vriendin(je weet wel, iemand die (meestal) het beste met je voor heeft) geïnteresseerd is in je toekomst. 

Hetgeen dat je wil bereiken moet ergens starten en degene die dit allemaal in werking kan zetten dat ben jezelf. Als je een specifieke carriere wil hebben dan is de start altijd een mindset. Als je zelf al denkt dat je iets niet kan dan gaat het je ook zeker niet lukken.
Los van het feit dat ik het niet eens ben dat je anderen ook moet enthousiasmeren, is het hiervoor wel belangrijk om te weten wat ander denken over je ambities. Niet zozeer voor de goedkeuring maar je ambities moeten ook wel bij je persoonlijkheid passen.

Om je een voorbeeld te geven, ik ben een Steenbok(als sterrenbeeld, voor de grappenmakers). Een van de kernwaarden van een steenbok is dat zij eigenwijs zien. Veel mensen zien eigenwijs als iets negatiefs, terwijl ik het juist zie dat ik niet meegaand ben. Ik stel vragen omdat ik niet meteen om ben en zo win ik informatie in. Al het negatieve heeft iets positiefs en viceversa. 

Stel je hebt je toekomstbeeld voor jezelf geaccepteerd en wil je er echt voor gaan, dan moet je een plan op gaan stellen. Hierbij komt niet alleen een plan bij kijken maar ook discipline. Om dingen te bereiken moet je dingen ook laten. Ik heb dit jaar mijn zomervakantie overgeslagen en ik ga niet veel op stap. Dit zijn dingen die ik laat zodat ik dat geld voor mij op een betere manier investeer.
Nu hoor ik gelijk iedereen roepen: “ooh ik kan dat niet hoor”, nee dat is onzin. Ook jij kan zonder vakantie, maar je moet het ander dan wel echt graag willen laten werken. 

We leven in een tijd waarbij opoffering niet meer pasgeboren baby’s zijn, maar vooral tijd. En je gaat mij niet zeggen dat jij geen tijd hebt. 

Los van de punten die ik hiervoor heb benoemd, is het heel belangrijk dat je jezelf bent. De enige functies waarbij je iemand anders kan/mag zijn op je werk zijn acteurs. Die worden hiervoor betaald uiteraard. Maar als jij piloot, ondernemer, kapper, astronaut of welk beroep dan ook wil worden, wil ik je alleen maar meegeven dat jij moet uitstralen wat en wie je bent en wat je doet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *