De keerzijde

Tijd voor jezelf nemen, iets wat ik alleen maar motiveer. Je eigen shit op orde hebben, of in ieder geval een richtlijn hebben waar je naartoe wil werken is iets heel ergs fijn.
Wat hier ook bij hoort is dat je sommige mensen minder of helemaal niet meer moet zien. Soms is het gewoon handiger om geen afleidingen te hebben.

Maar er is ook een keerzijde en ik merk nu dat ik daarin zit. In plaats van degene te zijn die andere niet meer spreekt, kan het ook goed zijn dat jij diegene bent die “afgeschreven” wordt.
En nu merk ik de laatste weken dat ik daaronder val bij iemand waar ik altijd voor klaar heb gestaan. Diegene leest deze blog niet maar dat moet het verschil niet maken.

Wat te doen als je merkt dat je “geloosd” word?
Het enige dat je kan dan is accepteren. Als diegene op dit moment geen rol voor jou heeft, kan je hoog of laag springen maar dan ga je alleen maar dingen forceren.
Het beste is om het gewoon te laten gaan, een blog erover te schrijven(haha;)) en zien of jullie elkaar wel weer een keer tegen komen.

Of dat lastig is? Ja dat is het zeker want je wil niet anders dan helpen. Maar als iemand niet open staat voor hulp dan heeft het aanbieden hiervan ook geen zin.
Die persoon vind het fijn om te kunnen focussen op een bepaald doel en daar kan hij/zij geen afleidingen bij gebruiken. Hoe vervelend het ook is dat je gezien wordt als afleiding, je moet het toch echt gewoon accepteren.

De tijd zal het leren of er nog een rol voor elkaar is. Tot die tijd moet je het proberen van je af te zetten en te focussen op je eigen doelen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *