Films met een herinnering

Naast het feit dat ik altijd muziek op heb staan(vorig jaar heb ik meer dan 83.000 minuten spotify geluisterd). Ben ik ook echt een film-fan!
Nu weten veel van jullie dat ik de bijnaam filmjan heb, die is dan weer niet gekomen door de films die ik kijk. Maar los daarvan wil ik het nu hebben over de twee films die ik in mijn jeugd het meest heb gezien.

Het gaat om twee films die ik denk ik wel minimaal 100 keer heb gezien en nog steeds grotendeels van de scenes zo voor me zie. De twee films die ik bedoel zijn Top Gun en James Bond: Golden Eye.

Top Gun, de film waar volgend jaar een sequel van gaat komen, is misschien wel mijn favoriete film aller tijden. In mijn ogen klopt alles aan die film!
In die tijd was het gebruik van CGI(animaties) veel minder en dat zie je heel goed. De actie is vaak met echte vliegtuigen gefilmd.
Maar zoals ook hierbij ben ik echt fan van de muziek. De nummers Danger Zone van Kenny Loggins, Playing with the boys(ook van Kenny Loggins) en Great balls of fire- Jerry Lee Lewis halen bij de eerste melodien al herinneringen naar boven. Niet alleen van de film maar ook dat dit echt een film was waar ik vaak met mijn vader naar keek.
Met het onmiskenbare moment dat Goose(de wingman van Tom Cruise) overlijdt tijdens een ongeluk. Ik weet nog zo goed dat ik als klein jongetje heb staan huilen. Want het kon toch helemaal niet dat hij doodging?? Tot op de dag vandaag merk ik aan mezelf dat als ik het moment zie, ik een brok in mijn keel krijg. Iets wat waarschijnlijk nooit meer weg zal gaan.
In 2020 komt de sequel uit van Top Gun en kan niet wachten om hier met mijn vader naartoe te gaan! 

James Bond Goldeneye, de James Bond film die voor mij alles heeft. Coole gadgets, mooie vrouwen(ja voor degene die mij nu kennen, ik ben altijd zo geweest;)) en goede actie.
Als klein jongetje wilde ik me ook graag netjes kleden zoals James Bond. Want hij kleedde zich netjes maar Pierce Brosnan was wel een absolute badass! Voor mij is dit ook de enige echte James Bond en kan er niemand aan tippen.
Ook hier is natuurlijk muziek bij betrokken en wel Tina Turner. Het nummer met dezelfde naam als de film is ook weer onmiskenbaar. Bij de eerste paar melodie├źn weet je precies wat er gebeurd in de intro-scene. Maar ook het nummer dat afgespeeld word op het moment dat James Bond een van de slechterikken achtervolgt in een tank. Het blijft geweldig.
Het allertofste was nog het moment dat je zelf James Bond kon spelen, het was de eerste keer voor mij dat je een film kon naspelen op een spelcomputer(de nintendo 64).

Zoals jullie misschien wel merken ben ik nogal enthousiast over films en vooral de muziek die erbij komt kijken. Natuurlijk mits dit goed gedaan wordt. 

De films van James Bond, zeker de iets ouderen, blijven geweldige films. Vooral omdat er weinig bloed bij komt kijken en vooral gefocust is op dat de bad-guy verslagen word. Het waren geweldadige films op een kinderlijk niveau.

Zoals jullie misschien in mijn enthousiasme merken, kan ik wel uren praten over deze films. Dit zijn  twee films waar ik helemaal in kon verdwijnen en dat vond ik het heerlijk.
Nu ben ik benieuwd of jullie ook films hebben die eenzelfde soort herinnering hebben! Tell me:D 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *