Ja, je bent goed genoeg!

Het is iets wat ik in mijn omgeving steeds meer hoor en ook deze gedachten heb ik zelf vaak gehad. “Ben ik klaar om samen te zijn met iemand anders”. Los van het feit dat ik motiveer dat je je geluk uit jezelf moet halen en niet uit een ander. Is een goede relatie altijd beter dan single zijn. Als ik kijk naar de relatie van mijn ouders, die vullen elkaar echt aan en dat maakt ze compleet. 

Maar Willem-Jan, wat als ik mijn eigen dingen niet voor elkaar heb? Dan ben ik toch niet klaar om samen te zijn met iemand? 
Dat is inderdaad wat ik zelf ook lange tijd heb gedacht. Maar niets is perfect of dat zal het ook nooit zijn. Maar het belangrijkste wat je kan doen, is aangeven waar je staat en wat je doormaakt. 
Dit is iets wat ik zelf “fout” heb gedaan. Ik gebruik trouwens de aanhalingstekens voor het woord fout, omdat ik er mezelf op dat moment niet bewust van was dat dit de onjuiste manier was. Het is vervelend dat ik het op deze manier heb geleerd. Maar onderaan de streep: Ik heb er wel van geleerd!

Na deze periode heb ik mezelf ook lange tijd voorgehouden dat een partner alleen iets van je wil als je alles op orde hebt. De mensen die dit willen, hebben niet het beste met je als persoon voor. 
Maar dit is echt kant en klare onzin, ook het moment dat het niet goed met je gaat zijn er mensen oprecht geïnteresseerd. Maar alles draait om communicatie. Als de ander niet weet wat er bij je speelt en je ze ook niet verteld wat er bij je speelt, gaan er aannames gedaan worden. Of nog vervelender voor je, ze kiezen voor zichzelf! Iets wat een volledig logische keuze is, maar wel veel pijn kan doen.

Ik beweer alles behalve een of andere relatie-coach te zijn. Zelf eigenlijk maar een echte relatie gehad en die was kort en heftig. Maar die heeft me wel wakker gemaakt dat ik op dat moment niet goed bezig was.
Nu focus ik mezelf even op een relatie tussen partners, maar dit is toepasbaar voor alle relaties. Op zakelijk vlak, tussen vrienden of familie. Niet iedereen zal altijd het beste met je voor hebben, maar er zijn zoveel mensen die je accepteren zoals je bent. Ze willen dan ook de persoon die je bent en niet de persoon die je wordt in hun gezelschap hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *